Neuropsykiatri

Vi utför neuropsykiatriska utredningar av barn, ungdomar och vuxna från hela landet. Inside Teams erfarna utredningsteam består av barn- och vuxenpsykiatriker och psykologer. Vår mottagning är specialiserad på denna typ av vård och vi genomför årligen ett stort antal utredningar med frågeställningar; koncentrationssvårigheter, impulsivitet, ADHD/ADD, Aspergers syndrom, autism eller begåvningsnivå.

Hur man kommer till oss för utredning varierar beroende på till exempel frågeställning och hemregion. För mer information läs nedan. Du är välkommen att kontakta oss via e-post info@insideteam.se eller ringa oss på nummer 08‑650 90 65.

Neuropsykiatri – barn och unga (upp till 17 år)

Information till dig med barn (upp till 18 år) i Stockholm:

Vi tar emot remisser med frågeställning ADHD/ ADD från skolans elevhälsa/ skolhälsovård. Har du ett barn där du upplever problem med koncentration, impulsivitet, inlärning, kontakta ditt barns skola och diskutera igenom dessa frågor och olika insatser som är lämpliga. Blir det aktuellt med en utredning är det skolan som skickar remissen. Ni är då välkomna till oss via våra samarbeten med barn- och ungdomsmedicinska mottagningarna i Täby och Vallentuna. Utredningarna äger rum på vår mottagning nära Odenplan i Stockholm eller Täby Centrum. För mer information är du välkommen att kontakta christina.tysk@insideteam.se (leg psykolog, ansvarig NP Barn). Du kan även nå oss via 08‑650 90 65 eller vardadmin@insideteam.se.

Information till dig som arbetar inom Elevhälsan på skolor i Stockholm

Vi tar emot remisser med frågeställning ADHD/ ADD från skola (elevhälsan/ skolhälsovården) genom våra samarbeten med barn- och ungdomsmedicinska mottagningarna i Täby och Vallentuna. Utredningarna äger rum på vår mottagning nära Odenplan i Stockholm eller Täby Centrum. För mer information om är du välkommen att kontakta christina.tysk@insideteam.se (leg psykolog, ansvarig NP Barn)

Information till dig med barn under 18 år och som bor utanför Stockholm

Som patient har du rätt att via det fria vårdvalet/ Riksavtalet söka vård i annan region. I vissa fall krävs att en bedömning görs av specialistvården (BUP/ HAB). Kontakta oss så hjälper vid dig att veta vad som gäller där du bor. Kontakta oss på 08‑650 90 65 eller maila oss på vardadmin@insideteam.se. Har du en remiss är du välkommen att skicka den till oss. Adress enligt nedan.

Neuropsykiatri – vuxna (från 18 år)

Information till dig som är vuxen (över 18 år)

Som patient har du rätt att via det fria vårdvalet/ Riksavtalet söka vård i annan region/ landsting. I vissa fall krävs att en bedömning görs av specialistvården (vuxenpsykiatrin). Kontakta oss så hjälper vid dig att veta vad som gäller där du bor. Välkommen att kontakta: martina.bouveng@insideteam.se (leg psykolog Ansvarig Vuxen NP). Du kan även nå oss via 08‑650 90 65 eller vardadmin@insideteam.se. Har du en remiss är du välkommen att skicka den till oss. Adress enligt nedan. Finns ett pågående missbruk kan vi tyvärr inte ta emot för utredning.

Pappa hjälper son med läxa

Information till vårdgivare

Du som vårdgivare har möjlighet att remittera barn, ungdomar och vuxna för neuropsykiatrisk utredning enligt det fria vårdvalet/ Riksavtalet. Vissa regioner har remisskrav och då ställs särskilda krav på remissen. Vi erbjuder sammanhållna utredningar vid vår mottagning nära Odenplan i Stockholm. Finns ett pågående missbruk kan vi tyvärr inte ta emot för utredning.

Välkommen att kontakta oss:

martina.bouveng@insideteam.se (leg psykolog Ansvarig Vuxen NP). Du kan även nå oss via 08‑650 90 65 eller vardadmin@insideteam.se.

Adress för remiss: Inside Team Kungstensgatan 46, 1 tr 113 59 Stockholm

Inför ditt besök

Mer information för dig som ska besöka oss för neuropsykiatrisk utredning eller inom första linjens psykiatri för barn och unga.